Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Doe de plakjes in een bakje of diepvrieszakje en leg ze minimaal 1 nacht in de vriezer.
Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit samen met de bananen, (kokos)yoghurt, pindakaas, honing en een snufje zeezout in een blender. Heb je geen krachtige blender? Laat de stukjes banaan dan eerst een klein beetje ontdooien zodat ze niet te hard zijn voor je blender.
Laat de blender draaien totdat je een egaal, romig mengsel hebt. Pauzeer de blender eventueel af en toe om de massa naar beneden te drukken.
Roer de cacao nibs er met een lepel doorheen en serveer het ijs zo snel mogelijk of laat het nog even opstijven in de vriezer. Bestrooi het ijs eventueel met toppings zoals vers fruit en wat extra cacao nibs.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Doe de plakjes in een bakje of diepvrieszakje en leg ze minimaal 1 nacht in de vriezer.
Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit samen met de bananen, (kokos)yoghurt, pindakaas, honing en een snufje zeezout in een blender. Heb je geen krachtige blender? Laat de stukjes banaan dan eerst een klein beetje ontdooien zodat ze niet te hard zijn voor je blender.
Laat de blender draaien totdat je een egaal, romig mengsel hebt. Pauzeer de blender eventueel af en toe om de massa naar beneden te drukken.
Roer de cacao nibs er met een lepel doorheen en serveer het ijs zo snel mogelijk of laat het nog even opstijven in de vriezer. Bestrooi het ijs eventueel met toppings zoals vers fruit en wat extra cacao nibs.