Meng alle marinade-ingrediënten door elkaar en leg het vlees erin. Zet minstens 1 uur gekoeld weg (maak ondertussen de tzatziki).
Rijg de blokjes vlees aan de spiesjes of satéprikkers.
Rooster de spiesjes op de BBQ of onder de grill. Serveer ze lauwwarm met tzatziki. Voor de tzaziki: Bestrooi de geraspte komkommer met zout; meng goed. Laat een uur in een vergiet staan zodat het vocht eruit trekt.
Druk of knijp na een uur zoveel mogelijk overgebleven vocht uit de komkommerrasp. Vermeng met kwark, (olijf)olie, knoflook, peterselie, peper en eventueel nog wat zout. Serveer de tzaziki bij de geroosterde pincos Morunos.
Tips
Wijntip: Pure Rosé
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng alle marinade-ingrediënten door elkaar en leg het vlees erin. Zet minstens 1 uur gekoeld weg (maak ondertussen de tzatziki).
Rijg de blokjes vlees aan de spiesjes of satéprikkers.
Rooster de spiesjes op de BBQ of onder de grill. Serveer ze lauwwarm met tzatziki. Voor de tzaziki: Bestrooi de geraspte komkommer met zout; meng goed. Laat een uur in een vergiet staan zodat het vocht eruit trekt.
Druk of knijp na een uur zoveel mogelijk overgebleven vocht uit de komkommerrasp. Vermeng met kwark, (olijf)olie, knoflook, peterselie, peper en eventueel nog wat zout. Serveer de tzaziki bij de geroosterde pincos Morunos.