Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes. Zet een grote pan op matig vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Bak hier in de knoflook en ui in tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Roer de tomatenpuree erdoor, gevolgd door de bulgur. Voeg vervolgens de bouillon en het kaneelstokje toe.
Zet het vuur hoger en breng dit aan de kook. Zet zodra het kookt het vuur op laag en dek de pan af met een deksel. Laat gedurende 15 minuten zachtjes koken.
Roer halverwege de kooktijd de kersen door de pan en leg de Bimi® er bovenop.
Wanneer de bulgur klaar is, haal je de pan van het vuur. Haal de deksel van de pan af en dek de pan met een theedoek af. Laat ca. 20 minuten staan.
Voeg het scheutje citroensap en de kruiden toe aan de pilafi. Spatel deze er goed doorheen.
Serveer met wat Griekse yoghurt en pistachenootjes. Απολαύστε το γεύμα σας, oftewel eet smakelijk!
Tips
Dit recept is afkomstig van Bimi®.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes. Zet een grote pan op matig vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Bak hier in de knoflook en ui in tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Roer de tomatenpuree erdoor, gevolgd door de bulgur. Voeg vervolgens de bouillon en het kaneelstokje toe.
Zet het vuur hoger en breng dit aan de kook. Zet zodra het kookt het vuur op laag en dek de pan af met een deksel. Laat gedurende 15 minuten zachtjes koken.
Roer halverwege de kooktijd de kersen door de pan en leg de Bimi® er bovenop.
Wanneer de bulgur klaar is, haal je de pan van het vuur. Haal de deksel van de pan af en dek de pan met een theedoek af. Laat ca. 20 minuten staan.
Voeg het scheutje citroensap en de kruiden toe aan de pilafi. Spatel deze er goed doorheen.
Serveer met wat Griekse yoghurt en pistachenootjes. Απολαύστε το γεύμα σας, oftewel eet smakelijk!