Neem een ronde ovenschaal van 25 cm en meng daarin de perziken met het vanillemerg, de limoenrasp, de sinaasappelrasp en sap, de bruine suiker en de gember.
Zet de schaal in de oven en verlaag de oventemperatuur meteen naar 190°C. Bak ca. 10 minuten.
Maak ondertussen de topping. Hak de pijnboompitten grof in de keukenmachine. Voeg de bloem, suiker en zout toe. Doe de blokjes koude boter erbij, gebruik de pulse-knop, en mix tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Stort het mengsel in een andere kom of op een werkblad en voeg 2 eetlepels koud water toe. Meng snel tot een samenhangend deeg maar kneed niet door.
Haal de schaal met perziken uit de oven en giet er een half glas water bij. Schep de perziken voorzichtig om. Verdeel, met een lepel, hoopjes deeg over de perziken. Zet de schaal terug in de oven en bak ca. 20 minuten. Als het bubbelt en goudbruin is, is de cobbler klaar. Haal dan het ijs uit de diepvries.
Schep bolletjes ijs bovenop de hete cobbler en serveer.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Neem een ronde ovenschaal van 25 cm en meng daarin de perziken met het vanillemerg, de limoenrasp, de sinaasappelrasp en sap, de bruine suiker en de gember.
Zet de schaal in de oven en verlaag de oventemperatuur meteen naar 190°C. Bak ca. 10 minuten.
Maak ondertussen de topping. Hak de pijnboompitten grof in de keukenmachine. Voeg de bloem, suiker en zout toe. Doe de blokjes koude boter erbij, gebruik de pulse-knop, en mix tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Stort het mengsel in een andere kom of op een werkblad en voeg 2 eetlepels koud water toe. Meng snel tot een samenhangend deeg maar kneed niet door.
Haal de schaal met perziken uit de oven en giet er een half glas water bij. Schep de perziken voorzichtig om. Verdeel, met een lepel, hoopjes deeg over de perziken. Zet de schaal terug in de oven en bak ca. 20 minuten. Als het bubbelt en goudbruin is, is de cobbler klaar. Haal dan het ijs uit de diepvries.
Schep bolletjes ijs bovenop de hete cobbler en serveer.