Kook de canihua volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 140°C.
Doe de geraspte peen, courgette, stukjes paprika en de maïskorrels, knoflook en limoenrasp in een kom. Voeg de canihua toe, samen met de specerijen en de olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout. Meng er daarna met een spatel de losgeklopte eieren en het boekweitmeel door.
Smeer deze burgermix als een ‘plaatkoek’ uit over een ingevette en met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 45 minuten gaar in de oven.
Snijd de plaatburger in blokken of maak er ronde burgers van met behulp van een ring. Serveer warm of koud. Ook handig voor onderweg als snack of lunch.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Kook de canihua volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 140°C.
Doe de geraspte peen, courgette, stukjes paprika en de maïskorrels, knoflook en limoenrasp in een kom. Voeg de canihua toe, samen met de specerijen en de olijfolie en breng goed op smaak met peper en zout. Meng er daarna met een spatel de losgeklopte eieren en het boekweitmeel door.
Smeer deze burgermix als een ‘plaatkoek’ uit over een ingevette en met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 45 minuten gaar in de oven.
Snijd de plaatburger in blokken of maak er ronde burgers van met behulp van een ring. Serveer warm of koud. Ook handig voor onderweg als snack of lunch.