Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de geschilde peren en haal het klokhuis eruit. Snijd elke helft in de lengte in dunne plakken maar houd de plakjes bij elkaar zodat de halve peer z’n vorm behoudt. Plaats op ieder plakje bladerdeeg een halve peer.
Snijd het bladerdeeg rondom de peer uit, ca. 2cm groter dan de peer zelf. Vouw de rand omhoog zodat de peer in een deegbakje ligt. Bestrijk de deegrand met het ei en strooi de rietsuiker erover. Bak de peren in deeg ca. 20 minuten in de oven.
Strooi voor de laatste 5 bakminuten het amandelschaafsel naast de peren op het bakpapier en rooster mooi goudbruin. Haal de bakplaat daarna uit de oven laat ca. 10 minuten afkoelen.
Smelt intussen de dessert-kookchocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Versier de perentaartjes met de chocolade en bestrooi ze met geroosterd amandelschaafsel.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Halveer de geschilde peren en haal het klokhuis eruit. Snijd elke helft in de lengte in dunne plakken maar houd de plakjes bij elkaar zodat de halve peer z’n vorm behoudt. Plaats op ieder plakje bladerdeeg een halve peer.
Snijd het bladerdeeg rondom de peer uit, ca. 2cm groter dan de peer zelf. Vouw de rand omhoog zodat de peer in een deegbakje ligt. Bestrijk de deegrand met het ei en strooi de rietsuiker erover. Bak de peren in deeg ca. 20 minuten in de oven.
Strooi voor de laatste 5 bakminuten het amandelschaafsel naast de peren op het bakpapier en rooster mooi goudbruin. Haal de bakplaat daarna uit de oven laat ca. 10 minuten afkoelen.
Smelt intussen de dessert-kookchocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Versier de perentaartjes met de chocolade en bestrooi ze met geroosterd amandelschaafsel.