Maak eerst de laurier-vanillesaus. Klop de eidooiers los in een schaaltje. Verwarm de melk met de suiker en de laurier totdat de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat 10 minuten staan (30 minuten als je gedroogde laurier gebruikt). Verwarm opnieuw en verwijder de laurier. Giet een scheutje warme melk bij de eidooiers en roer goed door. Giet het eimengsel al roerend bij de warme melk in de pan. Laat de vanillesaus op laag vuur indikken terwijl je continue roert. Haal van het vuur, giet door een zeef en zet afgedekt opzij.
Meng voor de crumble volkorenmeel, suiker, muesli, specerijen en een snuf zout door elkaar en giet de gesmolten boter erover. Meng goed door.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de peren met de boter, suiker, citroensap en kaneel in een pan en kook ze op laag vuur ca. 4-5 minuten totdat ze zacht beginnen te worden, maar nog niet uit elkaar vallen.
Vet een ovenschaal in met boter en schep de peren erin. Verdeel de blauwe bessen erover. Bestrooi met de crumble en bak in 25-30 minuten goudbruin en bubbelend aan de randen.
Laat de crumble 10 minuten staan voordat je 'm serveert met de vanillesaus.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Maak eerst de laurier-vanillesaus. Klop de eidooiers los in een schaaltje. Verwarm de melk met de suiker en de laurier totdat de suiker is opgelost. Haal van het vuur en laat 10 minuten staan (30 minuten als je gedroogde laurier gebruikt). Verwarm opnieuw en verwijder de laurier. Giet een scheutje warme melk bij de eidooiers en roer goed door. Giet het eimengsel al roerend bij de warme melk in de pan. Laat de vanillesaus op laag vuur indikken terwijl je continue roert. Haal van het vuur, giet door een zeef en zet afgedekt opzij.
Meng voor de crumble volkorenmeel, suiker, muesli, specerijen en een snuf zout door elkaar en giet de gesmolten boter erover. Meng goed door.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de peren met de boter, suiker, citroensap en kaneel in een pan en kook ze op laag vuur ca. 4-5 minuten totdat ze zacht beginnen te worden, maar nog niet uit elkaar vallen.
Vet een ovenschaal in met boter en schep de peren erin. Verdeel de blauwe bessen erover. Bestrooi met de crumble en bak in 25-30 minuten goudbruin en bubbelend aan de randen.
Laat de crumble 10 minuten staan voordat je 'm serveert met de vanillesaus.