Vet de bodem van een lage, vuurvaste bakvorm (rond 24 cm ø of langwerpig ± 30 cm) in met 50 gram van de boter.
Bestrooi met de rietsuiker en druppel de ahornsiroop erover. Zet de vorm op laag vuur en laat de siroop en suiker langzaam karameliseren; let op dat het niet te donker wordt want dan gaat het bitter smaken.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Leg de parten zo dicht mogelijk tegen elkaar aan op de bodem van de vorm, met het snijvlak naar boven. Smelt de rest van de boter en giet over de peren.
Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap die aan alle kanten 2 cm groter is dan de vorm. Leg de deeglap op de peren en stop de randen goed in.
Bak de taart in ± 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2014.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Vet de bodem van een lage, vuurvaste bakvorm (rond 24 cm ø of langwerpig ± 30 cm) in met 50 gram van de boter.
Bestrooi met de rietsuiker en druppel de ahornsiroop erover. Zet de vorm op laag vuur en laat de siroop en suiker langzaam karameliseren; let op dat het niet te donker wordt want dan gaat het bitter smaken.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Leg de parten zo dicht mogelijk tegen elkaar aan op de bodem van de vorm, met het snijvlak naar boven. Smelt de rest van de boter en giet over de peren.
Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap die aan alle kanten 2 cm groter is dan de vorm. Leg de deeglap op de peren en stop de randen goed in.
Bak de taart in ± 30 minuten goudbruin en gaar in de oven.