Verwarm 1 eetlepel van de zonnebloemolie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook een paar minuten. Voeg de venkel toe en gaar ca. 10 minuten mee.
Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Verhit tevens een bakpan op hoog vuur met 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de mootjes schelvis in 3 à 4 minuten per kant bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de roomkaas, citroen (sap en rasp), de cherrytomaatjes en de afgegoten pasta door de venkel in de pan en breng op smaak met zout en peper. Verdun eventueel met een beetje water.
Verdeel de pasta en de vis over 4 borden en garneer met de tuinkers.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm 1 eetlepel van de zonnebloemolie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook een paar minuten. Voeg de venkel toe en gaar ca. 10 minuten mee.
Kook intussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Verhit tevens een bakpan op hoog vuur met 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de mootjes schelvis in 3 à 4 minuten per kant bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Roer de roomkaas, citroen (sap en rasp), de cherrytomaatjes en de afgegoten pasta door de venkel in de pan en breng op smaak met zout en peper. Verdun eventueel met een beetje water.
Verdeel de pasta en de vis over 4 borden en garneer met de tuinkers.