Leg de plakjes pancetta los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze krokant in de oven in ca. 15 à 20 minuten. Haal ze van het bakpapier en leg ze op een stukje keukenpapier zodat het overtollige vet absorbeert.
Kook de asperges gaar in kokend water met zout (ca. 5 minuten). Giet af.
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm tegelijkertijd in een ruime pan de zonnebloemolie en fruit hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de asperges, radijs en roomkaas toe en warm alles goed door, ca. 5 minuten.
Doe de afgegoten pasta erbij, warm nog kort door en breng alles op smaak met peper en zout.
Verdeel over 4 borden en leg de pancetta erop. Garneer met verse bieslook.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg de plakjes pancetta los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze krokant in de oven in ca. 15 à 20 minuten. Haal ze van het bakpapier en leg ze op een stukje keukenpapier zodat het overtollige vet absorbeert.
Kook de asperges gaar in kokend water met zout (ca. 5 minuten). Giet af.
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm tegelijkertijd in een ruime pan de zonnebloemolie en fruit hierin de sjalot en knoflook glazig. Voeg de asperges, radijs en roomkaas toe en warm alles goed door, ca. 5 minuten.
Doe de afgegoten pasta erbij, warm nog kort door en breng alles op smaak met peper en zout.
Verdeel over 4 borden en leg de pancetta erop. Garneer met verse bieslook.