Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom met het zout, citroensap en maiszetmeel. Voeg 150 g van de (gezeefde) poedersuiker in delen toe en blijf mixen tot het eiwit mooi glanst en stijve pieken vormt.
Leg 6 hoopjes eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een lepel een kuiltje in het midden. Dat is straks handig bij het vullen.
Bak de meringues 1½ tot 2 uur in de oven op 100°C en zet dan de oven uit. Laat volledig afkoelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kiertje.
Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de papajablokjes en met de laurier ongeveer 10 minuten op laag vuur.
Plet de kardemompeulen en haal de zwarte zaadjes eruit. Stamp de zaadjes met de overgebleven 10 gram poedersuiker in een vijzel fijn. Voeg de pistachenoten toe en stamp tot een fijn groen poeder.
Leg de afgekoelde pavlova's op een bord en schep in elk kuiltje een lepel yoghurt. Verdeel de stukjes papaja erover en bestrooi met het pistachepoeder.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.Gebruik de overgebleven eidooiers bijv. voor crème brûlée!
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom met het zout, citroensap en maiszetmeel. Voeg 150 g van de (gezeefde) poedersuiker in delen toe en blijf mixen tot het eiwit mooi glanst en stijve pieken vormt.
Leg 6 hoopjes eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een lepel een kuiltje in het midden. Dat is straks handig bij het vullen.
Bak de meringues 1½ tot 2 uur in de oven op 100°C en zet dan de oven uit. Laat volledig afkoelen in de uitgeschakelde oven met de deur op een kiertje.
Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de papajablokjes en met de laurier ongeveer 10 minuten op laag vuur.
Plet de kardemompeulen en haal de zwarte zaadjes eruit. Stamp de zaadjes met de overgebleven 10 gram poedersuiker in een vijzel fijn. Voeg de pistachenoten toe en stamp tot een fijn groen poeder.
Leg de afgekoelde pavlova's op een bord en schep in elk kuiltje een lepel yoghurt. Verdeel de stukjes papaja erover en bestrooi met het pistachepoeder.