Klop de eiwitten met het zout in zachte pieken, voeg daarna al kloppend langzaam de suiker toe. Blijf 10 minuten kloppen tot het mengsel glanst en heel dik is. Klop er dan de maïzena en azijn door.
Schep met een grote lepel 6-8 hoopjes eiwit op een stuk bakpapier op de bakplaat en maak rond en plat met een spatel of vork.
Bak het schuimgebak 3 minuten in de oven en verlaag de temperatuur dan naar 120ºC. Bak de pavlova’s in ± 1 uur knapperig en zet daarna de oven uit. Laat helemaal afkoelen in de oven.
Klop voor de garnering de sojaslagroom met de vanillesuiker stevig. Schep op de pavlova’s en verdeel het fruit erover. Meteen serveren.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Special.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Klop de eiwitten met het zout in zachte pieken, voeg daarna al kloppend langzaam de suiker toe. Blijf 10 minuten kloppen tot het mengsel glanst en heel dik is. Klop er dan de maïzena en azijn door.
Schep met een grote lepel 6-8 hoopjes eiwit op een stuk bakpapier op de bakplaat en maak rond en plat met een spatel of vork.
Bak het schuimgebak 3 minuten in de oven en verlaag de temperatuur dan naar 120ºC. Bak de pavlova’s in ± 1 uur knapperig en zet daarna de oven uit. Laat helemaal afkoelen in de oven.
Klop voor de garnering de sojaslagroom met de vanillesuiker stevig. Schep op de pavlova’s en verdeel het fruit erover. Meteen serveren.