Maak eerst de pesto. Maal in de keukenmachine blanke amandelen, waterkers, basilicum, knoflook, kaas en 5-6 eetlepels olijfolie tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout, peper en een flinke kneep citroensap.
Snijd de venkelknol doormidden. Snijd er met een mesje de harde kern uit. Schaaf de venkel met behulp van een groenteschaaf in dunne plakjes. Pers 1 helft van de citroen uit. Meng de venkel in een kom met het citroensap en wat zout. Halveer de tomaatjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water.
Meng de pasta met pesto, venkel en tomaatjes. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met nog wat olijfolie en citroensap. Garneer met basilicumblaadjes, takjes waterkers, zoute amandelen of zwarte olijven.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Maak eerst de pesto. Maal in de keukenmachine blanke amandelen, waterkers, basilicum, knoflook, kaas en 5-6 eetlepels olijfolie tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout, peper en een flinke kneep citroensap.
Snijd de venkelknol doormidden. Snijd er met een mesje de harde kern uit. Schaaf de venkel met behulp van een groenteschaaf in dunne plakjes. Pers 1 helft van de citroen uit. Meng de venkel in een kom met het citroensap en wat zout. Halveer de tomaatjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water.
Meng de pasta met pesto, venkel en tomaatjes. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met nog wat olijfolie en citroensap. Garneer met basilicumblaadjes, takjes waterkers, zoute amandelen of zwarte olijven.