Breng een grote pan met ruim water en 1 theelepel zout aan de kook. Voeg de helft van de broccoliroosjes toe en blancheer ca. 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit het water en spoel na met koud water. Zet opzij. Herhaal dit met de rest van de broccoli en de sugarsnaps en zet ook opzij op een apart bord.
Vermaal de eerste portie geblancheerde broccoli in een hoge maatbeker met de natto, olijfolie, basilicumblaadjes, amandelschaafsel, bosui en knoflook met de staafmixer tot een dikke, smeuïge pesto. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de tagliatelle beetgaar in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg in de laatste minuut de broccoli met de sugarsnaps toe. Giet alles af.
Serveer de pasta en groenten met een lepel pesto, garneer met amandelschaafsel en basilicumblaadjes en serveer meteen.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng een grote pan met ruim water en 1 theelepel zout aan de kook. Voeg de helft van de broccoliroosjes toe en blancheer ca. 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit het water en spoel na met koud water. Zet opzij. Herhaal dit met de rest van de broccoli en de sugarsnaps en zet ook opzij op een apart bord.
Vermaal de eerste portie geblancheerde broccoli in een hoge maatbeker met de natto, olijfolie, basilicumblaadjes, amandelschaafsel, bosui en knoflook met de staafmixer tot een dikke, smeuïge pesto. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de tagliatelle beetgaar in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg in de laatste minuut de broccoli met de sugarsnaps toe. Giet alles af.
Serveer de pasta en groenten met een lepel pesto, garneer met amandelschaafsel en basilicumblaadjes en serveer meteen.