Neem een keukenmachine of maatbeker met staafmixer en doe hier de gegrilde paprika, avocado, tomatenpuree en rode peper in. Mix tot een gladde saus en zet apart.
Kook de volkoren penne gedurende 7 minuten in kokend water met een snufje zout. Bewaar na het koken één koffie kopje aan kookvocht en giet de rest af.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hoge koekenpan en fruit de ui en knoflook. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en doe deze in de pan. Hak de walnoten grof en voeg deze na 5 minuten samen met de apart gezette saus en het kookvocht toe. Meng het geheel goed. Meng ten slotte de penne met de saus en serveer in diepe borden. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Tip: Garneer eventueel met geroosterde pijnboompitten en edelgistvlokken
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Neem een keukenmachine of maatbeker met staafmixer en doe hier de gegrilde paprika, avocado, tomatenpuree en rode peper in. Mix tot een gladde saus en zet apart.
Kook de volkoren penne gedurende 7 minuten in kokend water met een snufje zout. Bewaar na het koken één koffie kopje aan kookvocht en giet de rest af.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een hoge koekenpan en fruit de ui en knoflook. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en doe deze in de pan. Hak de walnoten grof en voeg deze na 5 minuten samen met de apart gezette saus en het kookvocht toe. Meng het geheel goed. Meng ten slotte de penne met de saus en serveer in diepe borden. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Tip: Garneer eventueel met geroosterde pijnboompitten en edelgistvlokken