Rooster de paprika's in de oven op 200°C tot de schil blakert. Peuter het schilletje eraf. Snijd de paprika's open boven een bord en vang het vocht op. Zet het vocht apart, verwijder de zaadjes en snijd de paprika's in stukjes.
Verwarm een scheutje olijfolie. Fruit hierin ui, knoflook en paprikapoeder. Voeg de stukjes tomaat en paprika toe en de zongedroogde tomaten, een scheutje rode wijn (naar smaak, de alcohol verdampt tijdens het koken), tomatenpuree en oregano en laat even bakken. Voeg vervolgens 1 liter water toe, breng aan de kook en laat het op een zacht vuur 15 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel en laat nog zo'n vijf minuten zacht pruttelen. Breng op smaak met zeezout en peper. Roer er de basilicum of gehakt bieslook en het paprika-sap door en maak af met een scheutje plantaardige room.
Serveer met een stevige, geroosterde snee zuurdesembrood, besprenkeld met wat olijfolie.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2017.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Rooster de paprika's in de oven op 200°C tot de schil blakert. Peuter het schilletje eraf. Snijd de paprika's open boven een bord en vang het vocht op. Zet het vocht apart, verwijder de zaadjes en snijd de paprika's in stukjes.
Verwarm een scheutje olijfolie. Fruit hierin ui, knoflook en paprikapoeder. Voeg de stukjes tomaat en paprika toe en de zongedroogde tomaten, een scheutje rode wijn (naar smaak, de alcohol verdampt tijdens het koken), tomatenpuree en oregano en laat even bakken. Voeg vervolgens 1 liter water toe, breng aan de kook en laat het op een zacht vuur 15 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel en laat nog zo'n vijf minuten zacht pruttelen. Breng op smaak met zeezout en peper. Roer er de basilicum of gehakt bieslook en het paprika-sap door en maak af met een scheutje plantaardige room.
Serveer met een stevige, geroosterde snee zuurdesembrood, besprenkeld met wat olijfolie.