Doe alle droge ingrediënten (bloem, maïzena, kaneel) in een kom en meng goed door elkaar.
Voeg daarna de amandelmelk en de vanille toe en roer tot een glad beslag.
Voeg dan de appelazijn toe aan het bakpoeder en voeg als laatste het bubbelende mengsel van bakpoeder en appelazijn toe aan het beslag. Het beslag mag vrij dik zijn, maar nog wel vloeibaar.
Verwarm een koekenpan op redelijk hoog vuur. Gebruik eventueel een beetje water en geen olie.
Giet in het midden het beslag mooi egaal in de pan tot je een pannenkoekje hebt van circa 10 cm. Zodra de bovenkant droog is en er bubbeltjes verschijnen draai je de pannenkoek om.
Versier met vers fruit en ahornsiroop of honing.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Doe alle droge ingrediënten (bloem, maïzena, kaneel) in een kom en meng goed door elkaar.
Voeg daarna de amandelmelk en de vanille toe en roer tot een glad beslag.
Voeg dan de appelazijn toe aan het bakpoeder en voeg als laatste het bubbelende mengsel van bakpoeder en appelazijn toe aan het beslag. Het beslag mag vrij dik zijn, maar nog wel vloeibaar.
Verwarm een koekenpan op redelijk hoog vuur. Gebruik eventueel een beetje water en geen olie.
Giet in het midden het beslag mooi egaal in de pan tot je een pannenkoekje hebt van circa 10 cm. Zodra de bovenkant droog is en er bubbeltjes verschijnen draai je de pannenkoek om.