Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinblik in.
Klop de melk, eieren, boter, het zout, vanillemerg en desgewenst de sinaasappelrasp in een kom. Voeg het meel toe en klop alles tot een glad beslag zonder klontjes. Vul de holtes van het muffinblik voor de helft met beslag. Bak de muffins 15 minuten in de oven.
Snijd de pruimen, ananas en kiwi’s in mooie stukjes. Bak de stukjes ananas in een droge antiaanbakpan tot ze goudbruin zijn. (zonder olie of boter)
Als je de muffins uit de oven haalt, zullen ze een beetje inzakken. Laat ze even afkoelen in het muffinblik.
Serveer de muffins; creme fraiche, pruimen, kiwi’s en de ananas. Je kunt natuurlijk ook andere fruitsoorten gebruiken.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een muffinblik in.
Klop de melk, eieren, boter, het zout, vanillemerg en desgewenst de sinaasappelrasp in een kom. Voeg het meel toe en klop alles tot een glad beslag zonder klontjes. Vul de holtes van het muffinblik voor de helft met beslag. Bak de muffins 15 minuten in de oven.
Snijd de pruimen, ananas en kiwi’s in mooie stukjes. Bak de stukjes ananas in een droge antiaanbakpan tot ze goudbruin zijn. (zonder olie of boter)
Als je de muffins uit de oven haalt, zullen ze een beetje inzakken. Laat ze even afkoelen in het muffinblik.
Serveer de muffins; creme fraiche, pruimen, kiwi’s en de ananas. Je kunt natuurlijk ook andere fruitsoorten gebruiken.