Doe de speltbloem, boekweitmeel, havergrutten, zout, gist, olijfolie en 300 ml water in een kom en roer met een houten lepel alles goed door elkaar (het deeg moet licht plakkerig aanvoelen).
Voeg nu de olijven en zongedroogde tomaten toe en bedek de kom met plasticfolie of een vochtige theedoek. Laat minimaal 6 uur tot maximaal 15 uur staan.
Maak met bebloemde handen een bal van het deeg en leg deze in een met olie ingevette braadpan. Doe de deksel erop en laat het nog 30 minuten rusten op een warme plek.
Zet de pan daarna in een voorverwarmde oven en bak het circa 40 minuten op 200°C met de deksel op de pan.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Doe de speltbloem, boekweitmeel, havergrutten, zout, gist, olijfolie en 300 ml water in een kom en roer met een houten lepel alles goed door elkaar (het deeg moet licht plakkerig aanvoelen).
Voeg nu de olijven en zongedroogde tomaten toe en bedek de kom met plasticfolie of een vochtige theedoek. Laat minimaal 6 uur tot maximaal 15 uur staan.
Maak met bebloemde handen een bal van het deeg en leg deze in een met olie ingevette braadpan. Doe de deksel erop en laat het nog 30 minuten rusten op een warme plek.
Zet de pan daarna in een voorverwarmde oven en bak het circa 40 minuten op 200°C met de deksel op de pan.