Bestrooi de drumsticks met zout en peper en bak ze in een beetje olijfolie in ca. 20 minuten gaar. Bereid ondertussen de rest van het gerecht.
Roer de saffraan door de bouillon en zet opzij tot gebruik.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook, ui en paprika.
Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.
Giet de saffraanbouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten flink koken op matig vuur. Zet het vuur daarna helemaal klein en kook nog eens ca. 10 minuten tot de rijst gaar is. Let tijdens het koken goed op aanbranden en voeg indien nodig wat extra vocht toe. Doe er in de laatste kookminuten de doperwten en de chorizo bij.
Breng de paella - indien nodig of gewenst - verder op smaak met zout en peper. Serveer met de drumsticks.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Bestrooi de drumsticks met zout en peper en bak ze in een beetje olijfolie in ca. 20 minuten gaar. Bereid ondertussen de rest van het gerecht.
Roer de saffraan door de bouillon en zet opzij tot gebruik.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook, ui en paprika.
Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.
Giet de saffraanbouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten flink koken op matig vuur. Zet het vuur daarna helemaal klein en kook nog eens ca. 10 minuten tot de rijst gaar is. Let tijdens het koken goed op aanbranden en voeg indien nodig wat extra vocht toe. Doe er in de laatste kookminuten de doperwten en de chorizo bij.
Breng de paella - indien nodig of gewenst - verder op smaak met zout en peper. Serveer met de drumsticks.