Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan en bak de paddenstoelen gaar en goudbruin. Haal uit de pan.
Verhit de rest van de olijfolie in de pan op laag vuur en fruit hierin de ui, knoflook en tijm in ca. 3 minuten glazig. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en 400ml warm water, voeg het bouillonblokje toe en laat rustig doorkoken.
Voeg, als het vocht bijna is opgenomen, 500ml water toe, samen met de gebakken paddenstoelen. Laat rustig verder garen tot al het vocht vrijwel helemaal is opgenomen en de rijst net gaar.
Roer de kookroom en de parmezaan door de risotto en breng verder op smaak met zout en peper.
Verhit intussen voor de saus de olijfolie en fruit de knoflook, ui en tijm zachtjes aan. Blus af met de kookroom en laat een beetje inkoken totdat het de juiste dikte heeft.
Verhit de plantaardige olie in een bakpan op middelhoog vuur en bak de kip gaar en goudbruin in ca. 8 à 10 minuten per kant.
Snijd de kip in stukjes en serveer op de risotto, samen met de saus. Bestrooi eventueel met extra tijm.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan en bak de paddenstoelen gaar en goudbruin. Haal uit de pan.
Verhit de rest van de olijfolie in de pan op laag vuur en fruit hierin de ui, knoflook en tijm in ca. 3 minuten glazig. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de witte wijn en 400ml warm water, voeg het bouillonblokje toe en laat rustig doorkoken.
Voeg, als het vocht bijna is opgenomen, 500ml water toe, samen met de gebakken paddenstoelen. Laat rustig verder garen tot al het vocht vrijwel helemaal is opgenomen en de rijst net gaar.
Roer de kookroom en de parmezaan door de risotto en breng verder op smaak met zout en peper.
Verhit intussen voor de saus de olijfolie en fruit de knoflook, ui en tijm zachtjes aan. Blus af met de kookroom en laat een beetje inkoken totdat het de juiste dikte heeft.
Verhit de plantaardige olie in een bakpan op middelhoog vuur en bak de kip gaar en goudbruin in ca. 8 à 10 minuten per kant.
Snijd de kip in stukjes en serveer op de risotto, samen met de saus. Bestrooi eventueel met extra tijm.