Verhit de olie in een pan, draai het vuur laag en bak eerst 3 minuten de fijngesneden sjalotjes. Voeg dan de knoflook en de blokjes winterwortel toe en bak dit mengsel ook 2 minuten. Bak ten slotte de paddenstoelen nog even mee.
Voeg nu 1 liter water, het bouillonblokje, de tijm en het laurierblaadje toe en breng alles aan de kook.
Laat het geheel ± 5 minuten trekken op laag vuur. Vergeet niet de tijm en het laurierblaadje te verwijderen voordat je de soep opdient.
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Kerst
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de olie in een pan, draai het vuur laag en bak eerst 3 minuten de fijngesneden sjalotjes. Voeg dan de knoflook en de blokjes winterwortel toe en bak dit mengsel ook 2 minuten. Bak ten slotte de paddenstoelen nog even mee.
Voeg nu 1 liter water, het bouillonblokje, de tijm en het laurierblaadje toe en breng alles aan de kook.
Laat het geheel ± 5 minuten trekken op laag vuur. Vergeet niet de tijm en het laurierblaadje te verwijderen voordat je de soep opdient.