Verhit in een braadpan de olijfolie op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen erbij en bak in ca. 10 minuten goed aan. Doe daarna de ui, knoflook en laurierblaadjes erbij en bak alles nog ca. 5 minuten. Blus af met het bier en de wijn.
Voeg de knolselderij, gedroogde pruimen en rode wijnazijn toe en laat het stoofpotje ca. 45 minuten met deksel erop pruttelen. Bind daarna met het maiszetmeel.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Leg de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de rozemarijn, gerookte paprikapoeder, olijfolie, zout en peper erdoor en rooster goudbruin in de oven, ca. 45 minuten.
Serveer alles samen met vegan mayo.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit in een braadpan de olijfolie op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen erbij en bak in ca. 10 minuten goed aan. Doe daarna de ui, knoflook en laurierblaadjes erbij en bak alles nog ca. 5 minuten. Blus af met het bier en de wijn.
Voeg de knolselderij, gedroogde pruimen en rode wijnazijn toe en laat het stoofpotje ca. 45 minuten met deksel erop pruttelen. Bind daarna met het maiszetmeel.
Verwarm intussen de oven voor op 180°C. Leg de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de rozemarijn, gerookte paprikapoeder, olijfolie, zout en peper erdoor en rooster goudbruin in de oven, ca. 45 minuten.