Verwarm de zonnebloemolie in een braadpan. Fruit de ui, knoflook en tijm ca. 3 minuten. Voeg de peen eraan toe en bak 5 minuten mee. Doe daarna beide soorten paddenstoelen erbij en zout en peper, en bak voor ca. 5 minuten. Voeg daarna de bloem en de tomatenpuree toe en bak voor 2 minuten mee.
Blus af met de rode wijn en 500ml warm water. Roer goed door en voeg de bouillonblokjes en laurierblaadjes toe. Laat op middelhoog vuur ca. 25 minuten rustig doorkoken met deksel op de pan.
Kook intussen de aardappelen heel (met schil en al) in gezouten water gaar (ca. 25 minuten). Bereid tevens de vegan baconreepjes zoals op de verpakking staat vermeld. Voeg de reepjes toe aan de stoof.
Serveer de vegan bourguignon met de gekookte aardappelen en garneer met tijm.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de zonnebloemolie in een braadpan. Fruit de ui, knoflook en tijm ca. 3 minuten. Voeg de peen eraan toe en bak 5 minuten mee. Doe daarna beide soorten paddenstoelen erbij en zout en peper, en bak voor ca. 5 minuten. Voeg daarna de bloem en de tomatenpuree toe en bak voor 2 minuten mee.
Blus af met de rode wijn en 500ml warm water. Roer goed door en voeg de bouillonblokjes en laurierblaadjes toe. Laat op middelhoog vuur ca. 25 minuten rustig doorkoken met deksel op de pan.
Kook intussen de aardappelen heel (met schil en al) in gezouten water gaar (ca. 25 minuten). Bereid tevens de vegan baconreepjes zoals op de verpakking staat vermeld. Voeg de reepjes toe aan de stoof.
Serveer de vegan bourguignon met de gekookte aardappelen en garneer met tijm.