Leg de kip in een pannetje in de koude kippenbouillon en zet op laag vuur. Pocheer de kip hierin totdat ie net gaar is. Haal uit de bouillon en bewaar de kip en de bouillon.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de bosui 3 minuten. Voeg de spinazie toe en warm even door.
Trek de gare kip uit elkaar in reepjes en voeg toe aan de pan. Voeg 350 ml van de bewaarde kippenbouillon en de mosterd toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de erwten, crème fraîche en de verse kruiden erdoor en haal van het vuur. Wanneer het mengsel nog erg waterig is, meng dan het maiszetmeel met 1 el koud water en voeg toe aan de pan. Warm nog even mee.
Schep alles in een passende ovenschaal.
Scheur het filodeeg in grove stukken en bedek hier de bovenkant van de ovenschotel mee. Bestrijk met een beetje olie. Bak in ca. 15-20 minuten in de oven mooi goudbruin.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Leg de kip in een pannetje in de koude kippenbouillon en zet op laag vuur. Pocheer de kip hierin totdat ie net gaar is. Haal uit de bouillon en bewaar de kip en de bouillon.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de bosui 3 minuten. Voeg de spinazie toe en warm even door.
Trek de gare kip uit elkaar in reepjes en voeg toe aan de pan. Voeg 350 ml van de bewaarde kippenbouillon en de mosterd toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer de erwten, crème fraîche en de verse kruiden erdoor en haal van het vuur. Wanneer het mengsel nog erg waterig is, meng dan het maiszetmeel met 1 el koud water en voeg toe aan de pan. Warm nog even mee.
Schep alles in een passende ovenschaal.
Scheur het filodeeg in grove stukken en bedek hier de bovenkant van de ovenschotel mee. Bestrijk met een beetje olie. Bak in ca. 15-20 minuten in de oven mooi goudbruin.