Meng de 4 tl harissa met de honing en het gerookte paprikapoeder en bestrijk de kip hiermee. Bak de kip daarna in 2 eetlepels olijfolie even aan in een bakpan tot lichtbruin.
Leg de sjalotten, knoflook, tomaten en de stukken puntpaprika in een braadslede of ovenschaal. Meng de rest van de olijfolie, 2 eetlepels harissa en zout & peper erdoor. Leg de kip erbovenop. Bak alles 30 minuten in de oven.
Knijp voor het serveren de citroen uit over de kip. Bestrooi met een beetje za'atar. Lekker met (plat) brood en yoghurt.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng de 4 tl harissa met de honing en het gerookte paprikapoeder en bestrijk de kip hiermee. Bak de kip daarna in 2 eetlepels olijfolie even aan in een bakpan tot lichtbruin.
Leg de sjalotten, knoflook, tomaten en de stukken puntpaprika in een braadslede of ovenschaal. Meng de rest van de olijfolie, 2 eetlepels harissa en zout & peper erdoor. Leg de kip erbovenop. Bak alles 30 minuten in de oven.
Knijp voor het serveren de citroen uit over de kip. Bestrooi met een beetje za'atar. Lekker met (plat) brood en yoghurt.