Snijd de winterpenen en pastinaken in de vorm van frites.
Hussel de olie door de groentefrites en bestrooi ze met zout en peper.
Spreid de frites uit op een bakblik met bakpapier en rooster in ca.15-25 minuten goudbruin en gaar.
Roer ondertussen alle ingrediënten voor de sesammayonaise door elkaar. Serveer met de groentefrites. Wijntip Chimango Chardonnay: Deze wat tropische volle chardonnay combineert heerlijk met het licht zoete van de geroosterde winterpenen en pastinaken!
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Ovenfriet van pastinaak en peen met sesammayonaise
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de winterpenen en pastinaken in de vorm van frites.
Hussel de olie door de groentefrites en bestrooi ze met zout en peper.
Spreid de frites uit op een bakblik met bakpapier en rooster in ca.15-25 minuten goudbruin en gaar.
Roer ondertussen alle ingrediënten voor de sesammayonaise door elkaar. Serveer met de groentefrites. Wijntip Chimango Chardonnay: Deze wat tropische volle chardonnay combineert heerlijk met het licht zoete van de geroosterde winterpenen en pastinaken!