Pureer de banaan met het citroensap, de cranberry’s, zonnebloempitten en het hennepzaad fijn (in de kleine mengkom van de keukenmachine of met de staafmixer).
Doe het mengsel in een kom en voeg chiazaad, lijnzaad, de helft van de kokosrasp, het cacaopoeder en een snuf zout toe. Draai er met natte handen ca. 10 balletjes van en rol ze door de rest van de kokosrasp.
Zet de balletjes ca. 30 minuten in een oven op 40-45ºC om het vocht eraan te onttrekken (of, als je er één hebt: zet de balletjes even in de droogoven). Bewaar de balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast.
Tips
Dit recept komt uit: Lekker Weten Winter
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Pureer de banaan met het citroensap, de cranberry’s, zonnebloempitten en het hennepzaad fijn (in de kleine mengkom van de keukenmachine of met de staafmixer).
Doe het mengsel in een kom en voeg chiazaad, lijnzaad, de helft van de kokosrasp, het cacaopoeder en een snuf zout toe. Draai er met natte handen ca. 10 balletjes van en rol ze door de rest van de kokosrasp.
Zet de balletjes ca. 30 minuten in een oven op 40-45ºC om het vocht eraan te onttrekken (of, als je er één hebt: zet de balletjes even in de droogoven). Bewaar de balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast.