Voor de vulling: meng de citroenjam en de sinaasappelrasp door de frambozen. Los het maïszetmeel op in het sinaasappelsap en roer erdoor. Verwarm de oven voor op 180°C.
Cake: klop de eieren met de suiker (mixer) op hoge snelheid in ca. 5 minuten tot een taaie, witte massa. Voeg de olijfolie en vanille toe en meng kort op lage snelheid. Zeef de bloem, bakpoeder en zout erboven en meng op lage snelheid tot het nét gemengd is, niet langer anders verliest het aan luchtigheid.
Roer de frambozen om en verdeel over de bodem van de vorm. Giet het beslag erop. Bak de cake in ca. 1 uur gaar. Zet de temperatuur na 30 minuten terug naar 160°C. Check met een prikker of de cake gaar is.
Laat de cake even afkoelen in de vorm en snijd dan de randen los. Leg een schaal met opstaande rand (vanwege het sap) omgekeerd op de vorm en draai om.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2019.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Voor de vulling: meng de citroenjam en de sinaasappelrasp door de frambozen. Los het maïszetmeel op in het sinaasappelsap en roer erdoor. Verwarm de oven voor op 180°C.
Cake: klop de eieren met de suiker (mixer) op hoge snelheid in ca. 5 minuten tot een taaie, witte massa. Voeg de olijfolie en vanille toe en meng kort op lage snelheid. Zeef de bloem, bakpoeder en zout erboven en meng op lage snelheid tot het nét gemengd is, niet langer anders verliest het aan luchtigheid.
Roer de frambozen om en verdeel over de bodem van de vorm. Giet het beslag erop. Bak de cake in ca. 1 uur gaar. Zet de temperatuur na 30 minuten terug naar 160°C. Check met een prikker of de cake gaar is.
Laat de cake even afkoelen in de vorm en snijd dan de randen los. Leg een schaal met opstaande rand (vanwege het sap) omgekeerd op de vorm en draai om.