Meng in een kom het zout door de gezeefde bloem. Giet het lauwe water er langzaam bij, samen met de gist. Roer met een garde tot een beslag.
Roer de boter, de kristalsuiker, het citroensap en het ei erdoor. Schep de appel en gember rustig door het beslag.
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats ca. 60 minuten rijzen. Verhit de frituurpan op 180°C.
Maak bolletjes van het gerezen beslag met behulp van een ijslepel of twee losse lepels. Laat ze voorzichtig in de hete olie zakken, ca. 4 à 5 stuks tegelijk.
Keer de oliebollen regelmatig zodat ze gelijkmatig gaar worden. Bak ze in ca. 6 minuten goudbruin en gaar. Lek uit op keukenpapier.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng in een kom het zout door de gezeefde bloem. Giet het lauwe water er langzaam bij, samen met de gist. Roer met een garde tot een beslag.
Roer de boter, de kristalsuiker, het citroensap en het ei erdoor. Schep de appel en gember rustig door het beslag.
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat op een warme plaats ca. 60 minuten rijzen. Verhit de frituurpan op 180°C.
Maak bolletjes van het gerezen beslag met behulp van een ijslepel of twee losse lepels. Laat ze voorzichtig in de hete olie zakken, ca. 4 à 5 stuks tegelijk.
Keer de oliebollen regelmatig zodat ze gelijkmatig gaar worden. Bak ze in ca. 6 minuten goudbruin en gaar. Lek uit op keukenpapier.