Verhit een koekenpan zonder olie op laag vuur en bak hierin de pancetta rustig krokant. Haal uit de pan.
Giet de olie in dezelfde pan en bak hierin de paddenstoelen tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg daarna de droge kruiden en de knoflook toe en bak nog een minuutje. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de paddenstoelen over de ingevette ovenschaaltjes. Breek in elk schaaltje een ei, schep er een lepel slagroom op en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
Zet de schaaltjes in de oven en bak ze ca. 12 minuten totdat het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht. Garneer met extra parmezaan en de bieslook en serveer met de pancetta.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit een koekenpan zonder olie op laag vuur en bak hierin de pancetta rustig krokant. Haal uit de pan.
Giet de olie in dezelfde pan en bak hierin de paddenstoelen tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg daarna de droge kruiden en de knoflook toe en bak nog een minuutje. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de paddenstoelen over de ingevette ovenschaaltjes. Breek in elk schaaltje een ei, schep er een lepel slagroom op en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
Zet de schaaltjes in de oven en bak ze ca. 12 minuten totdat het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht. Garneer met extra parmezaan en de bieslook en serveer met de pancetta.