Verwarm de olijfolie en bak de prei en uien 15-20 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Overgiet de spinazie met ruim kokend water in een vergiet. Laat even afkoelen en knijp dan uit.
Meng de parmezaan met het paneermeel.
Verdeel achtereenvolgens de gebakken groenten, de spinazie en de zongedroogde tomaat over de schaaltjes. Maak ik elk bakje een kuiltje. Breek de eieren een voor een in een schaaltje. Giet in elk kuiltje een ei. Verdeel de kaaskruimels erover.
Bak de oeufs cocottes in de oven voor ca. 12-15 minuten.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Oeuf cocotte met spinazie, prei en zongedroogde tomaat
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwarm de olijfolie en bak de prei en uien 15-20 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Overgiet de spinazie met ruim kokend water in een vergiet. Laat even afkoelen en knijp dan uit.
Meng de parmezaan met het paneermeel.
Verdeel achtereenvolgens de gebakken groenten, de spinazie en de zongedroogde tomaat over de schaaltjes. Maak ik elk bakje een kuiltje. Breek de eieren een voor een in een schaaltje. Giet in elk kuiltje een ei. Verdeel de kaaskruimels erover.
Bak de oeufs cocottes in de oven voor ca. 12-15 minuten.