Doe de rode ui, knoflook, hazelnoten en specerijen in een keukenmachine en vermaal tot kruim. Doe de kikkererwten, meel, koriander en citroensap erbij en maal tot een plakkerig geheel. Verdeel het mengsel in tweeën en vorm er met vochtige handen 2 burgers van.
Meng de zoete aardappelpartjes met 1 theelepel van de olie en bak ze 25 minuten in de oven. Schud ze halverwege even om.
Bak ondertussen de burgers in de rest van de olie in 3-4 minuten per kant goudbruin. Serveer met de fruit en groene salade.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Doe de rode ui, knoflook, hazelnoten en specerijen in een keukenmachine en vermaal tot kruim. Doe de kikkererwten, meel, koriander en citroensap erbij en maal tot een plakkerig geheel. Verdeel het mengsel in tweeën en vorm er met vochtige handen 2 burgers van.
Meng de zoete aardappelpartjes met 1 theelepel van de olie en bak ze 25 minuten in de oven. Schud ze halverwege even om.
Bak ondertussen de burgers in de rest van de olie in 3-4 minuten per kant goudbruin. Serveer met de fruit en groene salade.