Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gember voor ca. 2 minuten. Voeg de shiitakes toe en bak deze 5 minuten mee. Blus af met de bouillon, coconut aminos, mirin en rijstazijn en breng aan de kook.
Leg de kipfilets in de bouillon en laat deze tegen de kook aan pocheren voor ca. 20 minuten of totdat ze goed gaar zijn. Haal de filets uit de bouillon en laat ze even afkoelen op een snijplank. Snijd er dunne plakjes van.
Kook de raapnoodles in de bouillon voor ca. 4 minuten. Voeg dan de paksoi toe en gaar 1 minuut mee.
Verdeel de bouillon met groenten over 2 of 3 kommen en leg de gepocheerde kip, rauwe wortel en bosui erop. Bestrooi met sesamzaad en eventueel wat zout en peper.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gember voor ca. 2 minuten. Voeg de shiitakes toe en bak deze 5 minuten mee. Blus af met de bouillon, coconut aminos, mirin en rijstazijn en breng aan de kook.
Leg de kipfilets in de bouillon en laat deze tegen de kook aan pocheren voor ca. 20 minuten of totdat ze goed gaar zijn. Haal de filets uit de bouillon en laat ze even afkoelen op een snijplank. Snijd er dunne plakjes van.
Kook de raapnoodles in de bouillon voor ca. 4 minuten. Voeg dan de paksoi toe en gaar 1 minuut mee.
Verdeel de bouillon met groenten over 2 of 3 kommen en leg de gepocheerde kip, rauwe wortel en bosui erop. Bestrooi met sesamzaad en eventueel wat zout en peper.