Zet 2 liter van de kippenbouillon op het vuur samen met de gember, knoflook, de 5-kruidenmix en de helft van de rode peper. Laat ca. 15 minuten trekken zonder dat het aan de kook komt.
Verwarm intussen de kipfilets in de overige 500 ml kippenbouillon en pocheer tot ze gaar zijn. Haal ze uit de bouillon en gooi de bouillon weg (maar gooi de smaakmakers niet weg!). Trek de kipfilets met 2 vorken uit elkaar.
Zeef de smaakmakers uit de bouillon en voeg de noedels toe, breng aan de kook en kook 3 minuten mee. Voeg nu bosuitjes en het witte deel van de paksoi toe en breng opnieuw aan de kook. Doe de kipfilet erbij en de sojasaus. Leg het gescheurde paksoiblad bovenop de soep en stoom zo 1 minuut mee.
Schep de soep in kommen er serveer met de koriander en achtergehouden rode peper.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Zet 2 liter van de kippenbouillon op het vuur samen met de gember, knoflook, de 5-kruidenmix en de helft van de rode peper. Laat ca. 15 minuten trekken zonder dat het aan de kook komt.
Verwarm intussen de kipfilets in de overige 500 ml kippenbouillon en pocheer tot ze gaar zijn. Haal ze uit de bouillon en gooi de bouillon weg (maar gooi de smaakmakers niet weg!). Trek de kipfilets met 2 vorken uit elkaar.
Zeef de smaakmakers uit de bouillon en voeg de noedels toe, breng aan de kook en kook 3 minuten mee. Voeg nu bosuitjes en het witte deel van de paksoi toe en breng opnieuw aan de kook. Doe de kipfilet erbij en de sojasaus. Leg het gescheurde paksoiblad bovenop de soep en stoom zo 1 minuut mee.
Schep de soep in kommen er serveer met de koriander en achtergehouden rode peper.