Meng de gesmolten boter met de 125g notenpasta tot een glad mengsel. Voeg de poedersuiker in delen toe en meng tot alle suiker is opgenomen. Voeg dan in delen de fijngemalen koekjes toe en meng steeds door. Schep het mengsel in de bakvorm en druk goed aan.
Breek de pure chocolade in een magnetronbestendig schaaltje en voeg de 35g notenpasta toe. Verwarm 30 seconden en roer dan door. Herhaal dit totdat de chocolade helemaal gesmolten is en alles goed is gemengd.
Smelt de witte chocolade op dezelfde manier (maar zonder notenpasta) in de magnetron.
Giet de pure chocolade over de koekbodem in de vorm en strijk glad. Verdeel hierover druppels witte chocolade en trek ze met een prikker door de donkere chocolade voor een marmereffect.
Zet de vorm in de koelkast en laat zeker anderhalf uur uitharden.
Snijd de plak in 12 blokjes. Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng de gesmolten boter met de 125g notenpasta tot een glad mengsel. Voeg de poedersuiker in delen toe en meng tot alle suiker is opgenomen. Voeg dan in delen de fijngemalen koekjes toe en meng steeds door. Schep het mengsel in de bakvorm en druk goed aan.
Breek de pure chocolade in een magnetronbestendig schaaltje en voeg de 35g notenpasta toe. Verwarm 30 seconden en roer dan door. Herhaal dit totdat de chocolade helemaal gesmolten is en alles goed is gemengd.
Smelt de witte chocolade op dezelfde manier (maar zonder notenpasta) in de magnetron.
Giet de pure chocolade over de koekbodem in de vorm en strijk glad. Verdeel hierover druppels witte chocolade en trek ze met een prikker door de donkere chocolade voor een marmereffect.
Zet de vorm in de koelkast en laat zeker anderhalf uur uitharden.
Snijd de plak in 12 blokjes. Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast.