Verwarm de groentebouilllon in een grote pan tegen de kook aan.
Verhit intussen de olijfolie in een (gietijzeren) pan en fruit daarin de uien, knoflook en chilipeper glazig. Voeg de bleekselderij, bloemkool, wortel, rode paprika, currypasta, garam masala en citroengras toe en stoof rustig ca. 5 minuten.
Giet de bouillon op de groenten en voeg de rijst en het blik tomaten toe. Laat rustig doorkoken tot de rijst gaar is. De rijst zorgt dat de soep gaat binden dus roer vaak door.
Breng de mulligatawny op smaak met zout en peper. Verdeel over 6 kommen en schep er een lepel yoghurt op. Garneer met koriander.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verwarm de groentebouilllon in een grote pan tegen de kook aan.
Verhit intussen de olijfolie in een (gietijzeren) pan en fruit daarin de uien, knoflook en chilipeper glazig. Voeg de bleekselderij, bloemkool, wortel, rode paprika, currypasta, garam masala en citroengras toe en stoof rustig ca. 5 minuten.
Giet de bouillon op de groenten en voeg de rijst en het blik tomaten toe. Laat rustig doorkoken tot de rijst gaar is. De rijst zorgt dat de soep gaat binden dus roer vaak door.
Breng de mulligatawny op smaak met zout en peper. Verdeel over 6 kommen en schep er een lepel yoghurt op. Garneer met koriander.