Smelt de boter in een pan en fruit hierin de knoflook. Roer de bloem erdoor en laat zachtjes al roerend gaar (niet bruin) worden.
Voeg een flinke scheut bouillon toe en roer tot de bloem met de bouillon is vermengd en het mengsel glad is. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen en breng dan aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken, haal van het vuur en zeef de soep.
Zet de soep terug op het vuur en roer er het sinaasappelsap, beide mosterdsoorten en de room (of melk) door. Verwarm de soep goed door en serveer.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Smelt de boter in een pan en fruit hierin de knoflook. Roer de bloem erdoor en laat zachtjes al roerend gaar (niet bruin) worden.
Voeg een flinke scheut bouillon toe en roer tot de bloem met de bouillon is vermengd en het mengsel glad is. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen en breng dan aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken, haal van het vuur en zeef de soep.
Zet de soep terug op het vuur en roer er het sinaasappelsap, beide mosterdsoorten en de room (of melk) door. Verwarm de soep goed door en serveer.