Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verhit voor de beurre blanc in een kookpan 200ml van de witte wijn en laat inkoken tot ca. tweederde deel. Voeg de room eraan toe en kook dit samen in tot ongeveer de helft. Zet het vuur uit en voeg al roerend met een garde, blokje voor blokje, de koude boter toe zodat er een mooie beurre blanc ontstaat.
-
Meng voor de gremolata in een kom de peterselie, citroenrasp en knoflook goed door elkaar.
-
Verhit in een grote pan de olie en fruit de sjalotjes hierin glazig, ca. 3 minuten. Voeg de mosselen toe, blus af met de 150ml witte wijn en voeg de helft van de gremolata toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom.
-
Schep de mosselen op een groot bord en giet de beurre blanc erover. Bestrooi met de rest van de gremolata.
Tips
De bijpassende Pinot Blanc van Eugène Meyer is een biodynamische wijn uit de Elzas. Uitgebalanceerde smaak met een vleugje perzik. Zacht & soepel, lekker bij alles uit de zee.
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.