Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en snijd in 12 vierkantjes
Prik er met een vork gaatjes in en zet 10 minuten in de oven
Roerbak intussen de paddenstoelen een paar minuten in een beetje olie
Voeg halverwege een beetje zout toe zodat de paddenstoelen wat vocht loslaten, laat uitlekken in een zeef maar vang het vocht op
Meng de gehakte peterselie, een beetje van het paddenstoelenvocht en zout en peper naar smaak door de ricotta
Haal het pizzadeeg uit de oven en bestrijk met het ricottamengsel (houd een beetje achter, ca 50 gram). Laat de randjes vrij, schik er de paddenstoelen op en bak af in 5 minuten.
Roer ondertussen de rest van het paddenstoelenvocht door het overgebleven ricottamengsel, voeg op smaak wat citroensap en eventueel wat olijfolie toe zodat je een sausje krijgt.
Garneer de pizza's met peterselie en evt een beetje saus
Tips
Voor ca. 12 stuks
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en snijd in 12 vierkantjes
Prik er met een vork gaatjes in en zet 10 minuten in de oven
Roerbak intussen de paddenstoelen een paar minuten in een beetje olie
Voeg halverwege een beetje zout toe zodat de paddenstoelen wat vocht loslaten, laat uitlekken in een zeef maar vang het vocht op
Meng de gehakte peterselie, een beetje van het paddenstoelenvocht en zout en peper naar smaak door de ricotta
Haal het pizzadeeg uit de oven en bestrijk met het ricottamengsel (houd een beetje achter, ca 50 gram). Laat de randjes vrij, schik er de paddenstoelen op en bak af in 5 minuten.
Roer ondertussen de rest van het paddenstoelenvocht door het overgebleven ricottamengsel, voeg op smaak wat citroensap en eventueel wat olijfolie toe zodat je een sausje krijgt.
Garneer de pizza's met peterselie en evt een beetje saus