Stap voor stap
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Lepel in iedere holte van het ingevette muffinbakblik een halve eetlepel honing. Halveer de vijgen en leg ze met de snijkant naar beneden in de honing.
-
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en steek er 6 rondjes uit ter grootte van de holtes in het bakblik. Leg deze over de vijgen en duw de randen goed om de vijg.
-
Bak de tarte tatins in ca. 20 minuten in de oven. Haal de muffinvorm uit de oven en laat 1 minuut staan. Leg dan een plank over de vorm en draai deze in z'n geheel om.
-
Leg een pluk rucola op elk bord en zet er een tarte tatin bij. Garneer met de geitenkaas en het amandelschaafsel.
Tips
Maak zoete of hartige bladerdeegstengels van de afsnijdsels van het bladerdeeg: rol er een lap van en snijd in lange stroken. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met kaneel & suiker of kaas & pitjes. Bak in ca. 15 minuten in de oven op 200°C.
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.