Meng voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, bakpoeder en melk/drink. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed het met bloem bestoven handen ca. 5 minuten goed door. Verdeel in 12 balletjes. Rol de balletjes uit op een met bakmeel bestoven werkblad tot ovalen van 12 x 6 cm. Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Leg iedere bun op een eigen stukje bakpapier.
Breng een laag water van ca. 4 cm aan de kook in een diepe pan en plaats de stoommand erbovenop. Leg 6 buns in het mandje en stoom, afgedekt met een deksel of aluminiumfolie, in ca. 10 minuten gaar. Herhaal met de rest.
Verhit intussen voor de vulling de olie in een koekenpan met een goede antiaanbaklaag en bak hierin de ui glazig. Voeg de jackfruit en alle andere ingrediënten - behalve de rauwkost - toe en meng alles goed. Bak 15 minuten terwijl je af en toe roert.
Serveer de bao buns gevuld met de pulled jackfruit en rauwkost.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, bakpoeder en melk/drink. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed het met bloem bestoven handen ca. 5 minuten goed door. Verdeel in 12 balletjes. Rol de balletjes uit op een met bakmeel bestoven werkblad tot ovalen van 12 x 6 cm. Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Leg iedere bun op een eigen stukje bakpapier.
Breng een laag water van ca. 4 cm aan de kook in een diepe pan en plaats de stoommand erbovenop. Leg 6 buns in het mandje en stoom, afgedekt met een deksel of aluminiumfolie, in ca. 10 minuten gaar. Herhaal met de rest.
Verhit intussen voor de vulling de olie in een koekenpan met een goede antiaanbaklaag en bak hierin de ui glazig. Voeg de jackfruit en alle andere ingrediënten - behalve de rauwkost - toe en meng alles goed. Bak 15 minuten terwijl je af en toe roert.
Serveer de bao buns gevuld met de pulled jackfruit en rauwkost.