Breng 4 liter water aan de kook samen met het oerzoet en de kruidnagels. Roer af en toe tot de suiker is opgelost. Haal daarna van het vuur.
Leg de stukken ananasschil in de afgekoelde siroop en roer het buckwheat white beer erdoor. Leg een bord op de schillen zodat ze onder vocht blijven staan en sluit de pan af met een deksel.
Laat de tepache 3 dagen op kamertemperatuur staan op te fermenteren (18℃-20℃).
Zeef de drank door een (kaas)doek. Bewaar in flessen in de koelkast.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng 4 liter water aan de kook samen met het oerzoet en de kruidnagels. Roer af en toe tot de suiker is opgelost. Haal daarna van het vuur.
Leg de stukken ananasschil in de afgekoelde siroop en roer het buckwheat white beer erdoor. Leg een bord op de schillen zodat ze onder vocht blijven staan en sluit de pan af met een deksel.
Laat de tepache 3 dagen op kamertemperatuur staan op te fermenteren (18℃-20℃).
Zeef de drank door een (kaas)doek. Bewaar in flessen in de koelkast.