Verhit in een ruime (gietijzeren) braadpan de olijfolie en fruit de rode ui en knoflook glazig. Voeg de ras el hanout toe en bak ca. 1 minuut al roerend mee.
Doe de sperziebonen, dadels, pompoenblokjes, amandelen, courgette, citroen, tomaten en bouillon erbij en laat het, met de deksel erop, rustig stoven. Breng op smaak met zout en peper en roer af en toe door. Voeg wat extra water toe als het te droog wordt.
Haal na ca. 50 minuten (of als de groenten bijna gaar zijn) het deksel eraf en laat het overtollige vocht verdampen. Bestrooi met koriander of peterselie.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit in een ruime (gietijzeren) braadpan de olijfolie en fruit de rode ui en knoflook glazig. Voeg de ras el hanout toe en bak ca. 1 minuut al roerend mee.
Doe de sperziebonen, dadels, pompoenblokjes, amandelen, courgette, citroen, tomaten en bouillon erbij en laat het, met de deksel erop, rustig stoven. Breng op smaak met zout en peper en roer af en toe door. Voeg wat extra water toe als het te droog wordt.
Haal na ca. 50 minuten (of als de groenten bijna gaar zijn) het deksel eraf en laat het overtollige vocht verdampen. Bestrooi met koriander of peterselie.