Meng de bloem en een snufje zout en voeg geleidelijk 125ml lauwwarm water toe terwijl je kneedt. Kneed ca. 10 minuten door en vorm er dan een bal van. Leg de deegbal in een met bloem bestrooide kom, dek af en laat een uur rusten.
Maak ondertussen de vulling. Meng het kipgehakt met de hoisinsaus, knoflook, bieslook en gemalen peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en zet opzij.
Verdeel het deeg in 24 stukjes van elk ca. 15 gram en rol ze uit tot rondjes. Bestrooi de rondjes met wat maiszetmeel om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Stapel ze op en bewaar ze onder een schone theedoek zodat ze niet uitdrogen.
Schep in het midden van ieder deegrondje 2 theelepels vulling. Maak de rand nat met een beetje water en sluit de mandu: duw tussen duim en wijsvinger de rand samen zodat er een plooitje ontstaat en druk deze vast op de onderlaag. Ga zo door tot er geen ruimte meer is om te plooien en sluit het laatste stukje. Leg de mandu op een groot bord bestrooid met maiszetmeel.
Verhit een koekenpan met een sluitende deksel en bestrijk de bodem met een klein beetje zonnebloemolie. Leg zoveel mogelijk mandu naast elkaar in de pan. Bak tot de onderkant goudbruin is. Voeg dan 100ml water toe, zodat de mandu in een klein bodempje water staan. Sluit de pan af met de deksel en stoom de mandu zo in ca. 5 minuten gaar. Haal de deksel van de bakpan af en laat al het water verdampen totdat de mandu droog zijn gebakken.
Serveer met de dipsaus en eventueel wat koriander.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng de bloem en een snufje zout en voeg geleidelijk 125ml lauwwarm water toe terwijl je kneedt. Kneed ca. 10 minuten door en vorm er dan een bal van. Leg de deegbal in een met bloem bestrooide kom, dek af en laat een uur rusten.
Maak ondertussen de vulling. Meng het kipgehakt met de hoisinsaus, knoflook, bieslook en gemalen peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en zet opzij.
Verdeel het deeg in 24 stukjes van elk ca. 15 gram en rol ze uit tot rondjes. Bestrooi de rondjes met wat maiszetmeel om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Stapel ze op en bewaar ze onder een schone theedoek zodat ze niet uitdrogen.
Schep in het midden van ieder deegrondje 2 theelepels vulling. Maak de rand nat met een beetje water en sluit de mandu: duw tussen duim en wijsvinger de rand samen zodat er een plooitje ontstaat en druk deze vast op de onderlaag. Ga zo door tot er geen ruimte meer is om te plooien en sluit het laatste stukje. Leg de mandu op een groot bord bestrooid met maiszetmeel.
Verhit een koekenpan met een sluitende deksel en bestrijk de bodem met een klein beetje zonnebloemolie. Leg zoveel mogelijk mandu naast elkaar in de pan. Bak tot de onderkant goudbruin is. Voeg dan 100ml water toe, zodat de mandu in een klein bodempje water staan. Sluit de pan af met de deksel en stoom de mandu zo in ca. 5 minuten gaar. Haal de deksel van de bakpan af en laat al het water verdampen totdat de mandu droog zijn gebakken.
Serveer met de dipsaus en eventueel wat koriander.