Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en snijd in stukken. Kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
Pel intussen de ui en snipper heel fijn. Was en rasp de wortels. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Was het ijskruid en snijd klein.
Klop de mayonaise en yoghurt door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Roer de aardappelstukken en ui erdoor en laat even intrekken.
Spreid de sla en wortelrasp uit op een mooie schaal. Leg de aardappels erop. Verdeel de gerookte makreel in stukken en leg bovenop de salade.
Tips
Dit recept is afkomstig van Ekomenu
Deze salade is ook erg lekker met zilveruitjes of augurk.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en snijd in stukken. Kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
Pel intussen de ui en snipper heel fijn. Was en rasp de wortels. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Was het ijskruid en snijd klein.
Klop de mayonaise en yoghurt door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Roer de aardappelstukken en ui erdoor en laat even intrekken.
Spreid de sla en wortelrasp uit op een mooie schaal. Leg de aardappels erop. Verdeel de gerookte makreel in stukken en leg bovenop de salade.