Doe de rijst in een pan met een dikke bodem, samen met 300 ml water en een flinke snuf zout en zet op hoog vuur. Laat 8 minuten koken met het deksel erop. Zet het vuur laag en gaar nog eens 10 minuten. Zet het vuur uit en vervang het deksel door een schone theedoek zodat er stoom kan ontsnappen. Laat ca. 15 minuten staan en breng daarna op smaak met sushiazijn, zout en peper.
Schep de sushirijst in een met folie bekleed rechthoekig bakje en druk lichtjes aan. Laat zo afkoelen. Meng de sojasaus door de mayonaise.
Snijd van de afgekoelde sushirijst gelijke, langwerpige banen en verdeel deze over 4 borden. Leg de gerookte makreelfilets, de daikon kimchi en de radijskiemen erop. Maak af met sojamayonaise en limoenrasp.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Doe de rijst in een pan met een dikke bodem, samen met 300 ml water en een flinke snuf zout en zet op hoog vuur. Laat 8 minuten koken met het deksel erop. Zet het vuur laag en gaar nog eens 10 minuten. Zet het vuur uit en vervang het deksel door een schone theedoek zodat er stoom kan ontsnappen. Laat ca. 15 minuten staan en breng daarna op smaak met sushiazijn, zout en peper.
Schep de sushirijst in een met folie bekleed rechthoekig bakje en druk lichtjes aan. Laat zo afkoelen. Meng de sojasaus door de mayonaise.
Snijd van de afgekoelde sushirijst gelijke, langwerpige banen en verdeel deze over 4 borden. Leg de gerookte makreelfilets, de daikon kimchi en de radijskiemen erop. Maak af met sojamayonaise en limoenrasp.