Meng de cherrytomaatjes met 1 eetlepel olijfolie, honing en balsamicoazijn. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met zout en peper. Spreid de bacon uit over een tweede bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet beide trays in de oven, de tomaatjes ca. 15 minuten tot het vel net begint te barsten; de bacon tot deze mooi krokant is (tussentijds af en toe keren).
Verlaag de temperatuur van de oven naar 120°C.
Maal de helft van de maiskorrels met de rode ui, de eieren, pesto, bloem en bakpoeder in de keukenmachine tot het vermengd is. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe het mengsel over in een kom en roer de rest van de maiskorrels erdoor.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep 3 hoopjes van elk 2 volle eetlepels maismengsel in de pan. Bak de koekjes in ca. 1 minuut per kant goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd warm in de oven.
Schik de maiskoekjes op een schaal en leg de bacon en de gepofte tomaatjes erbij. Garneer met basilicum.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Meng de cherrytomaatjes met 1 eetlepel olijfolie, honing en balsamicoazijn. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met zout en peper. Spreid de bacon uit over een tweede bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet beide trays in de oven, de tomaatjes ca. 15 minuten tot het vel net begint te barsten; de bacon tot deze mooi krokant is (tussentijds af en toe keren).
Verlaag de temperatuur van de oven naar 120°C.
Maal de helft van de maiskorrels met de rode ui, de eieren, pesto, bloem en bakpoeder in de keukenmachine tot het vermengd is. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe het mengsel over in een kom en roer de rest van de maiskorrels erdoor.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep 3 hoopjes van elk 2 volle eetlepels maismengsel in de pan. Bak de koekjes in ca. 1 minuut per kant goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd warm in de oven.
Schik de maiskoekjes op een schaal en leg de bacon en de gepofte tomaatjes erbij. Garneer met basilicum.