Breng voor de vulling de melk met de slagroom aan de kook. Maal ondertussen 17 gram earl grey thee fijn in de koffiemolen of staafmixer. Giet het melkmengsel over de thee en laat 10 minuten trekken. Zeef door een fijne zeef en giet terug in de pan.
Breng het mengsel opnieuw tegen de kook aan, haal van het vuur en smelt de blokjes witte chocolade erin. Roer tot een gladde massa. Laat helemaal afkoelen tot gebruik.
Meng voor de macarons de poedersuiker, het amandelmeel, 85 ml eiwit en het algen- of spirulinapoeder door elkaar. Kook 65 ml water met de kristalsuiker tot 118°C (gebruik een kookthermometer).
Klop de overige 85 ml eiwit stijf in een vetvrije kom. Meng dit eiwit met het suikerwater en voeg het dan bij het amandelmeelmengsel.
Spuit met een spuitzak rondjes van 4 cm op een bakplaat met bakpapier of op een siliconenmatje. Maal de thee fijn en Strooi deze over de macarons. Laat de macarons ca. 2 uur drogen.
Verwarm de oven voor op 120°C en bak daarna de macarons in 20 minuten af. Laat ze afkoelen.
Spuit of smeer steeds een lepel ganache op de platte kant van een macaron en druk er een tweede op.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Breng voor de vulling de melk met de slagroom aan de kook. Maal ondertussen 17 gram earl grey thee fijn in de koffiemolen of staafmixer. Giet het melkmengsel over de thee en laat 10 minuten trekken. Zeef door een fijne zeef en giet terug in de pan.
Breng het mengsel opnieuw tegen de kook aan, haal van het vuur en smelt de blokjes witte chocolade erin. Roer tot een gladde massa. Laat helemaal afkoelen tot gebruik.
Meng voor de macarons de poedersuiker, het amandelmeel, 85 ml eiwit en het algen- of spirulinapoeder door elkaar. Kook 65 ml water met de kristalsuiker tot 118°C (gebruik een kookthermometer).
Klop de overige 85 ml eiwit stijf in een vetvrije kom. Meng dit eiwit met het suikerwater en voeg het dan bij het amandelmeelmengsel.
Spuit met een spuitzak rondjes van 4 cm op een bakplaat met bakpapier of op een siliconenmatje. Maal de thee fijn en Strooi deze over de macarons. Laat de macarons ca. 2 uur drogen.
Verwarm de oven voor op 120°C en bak daarna de macarons in 20 minuten af. Laat ze afkoelen.
Spuit of smeer steeds een lepel ganache op de platte kant van een macaron en druk er een tweede op.