Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de ui en de knoflook met de rozemarijn 5 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 minuten mee. Roer de tomatenpuree, komijn en paprikapoeder erdoor en bak alles nog ca. 1 minuut. Laat afkoelen.
Schep het afgekoelde champignonmengsel in de bak van de keukenmachine en voeg de lupine, het ei, maiszetmeel en peper en zout toe. Pureer tot een grof, kneedbaar geheel. Meng de 50g havermout met een lepel door het mengsel, dit zorgt voor extra structuur. Maak er vervolgens met koele handen 4 burgers van. Strooi wat extra havermout op een bord en wentel de burgers erdoor. Laat 30 minuten in de koelkast opstijven.
Verhit 2 eetlepels olie in de pan en bak de burgers aan beiden kanten 4-5 minuten.
Bestrijk de broodjes met de hummus. Leg de burgers erop en garneer met sla, tomaat en rode ui.
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met de hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties over dit recept
Laat het ons weten!
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de ui en de knoflook met de rozemarijn 5 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 minuten mee. Roer de tomatenpuree, komijn en paprikapoeder erdoor en bak alles nog ca. 1 minuut. Laat afkoelen.
Schep het afgekoelde champignonmengsel in de bak van de keukenmachine en voeg de lupine, het ei, maiszetmeel en peper en zout toe. Pureer tot een grof, kneedbaar geheel. Meng de 50g havermout met een lepel door het mengsel, dit zorgt voor extra structuur. Maak er vervolgens met koele handen 4 burgers van. Strooi wat extra havermout op een bord en wentel de burgers erdoor. Laat 30 minuten in de koelkast opstijven.
Verhit 2 eetlepels olie in de pan en bak de burgers aan beiden kanten 4-5 minuten.
Bestrijk de broodjes met de hummus. Leg de burgers erop en garneer met sla, tomaat en rode ui.